Esittely


Tenholahden Perhekoti on kodinomainen, kaksipaikkainen, ammatillinen perhekoti kouluikäisille lapsille. Perhekodin vanhemmilla Anna-Aurora ja Ari Nylundilla on molemmilla sosionomi ammmattikorkeakoulu tutkinto. Olemme myös käyneet PRIDE-koulutuksen. Työkokemusta meillä on sijaishuollosta, päihdetyöstä ja perhetyöstä. Perheeseen kuuluu myös vuonna 2005 ja 2007 syntyneet pojat. Kotonamme asustelee lisäksi kissa ja kaksi koiraa.

Perhekotimme sijaitsee järven rannalla, idyllisessä kaksikerroksisessa omakotitalossa noin kuusi kilometriä Mikkelin keskustasta. Jokaiselle lapselle on oma huone ja perheen yhdessäololle tarkoitetut yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat.

Pihapiirissä on oma ranta, aittarakennus sekä lasten leikkeihin ja turvalliseen ulkoiluun sopiva piha keinuineen ja trampoliineineen. Pihapiiristä löytyy myös pieni kanala. Talostamme löytyy harraste- ja vierashuone, jossa lapset voivat harrastaa mm musiikkia ja lasten läheiset voivat yöpyä.


Lähikouluna toimii 11km päässä oleva noin 50 oppilaan kyläkoulu, jossa saa myös erityisopetusta. Erityiskoulut, ylä-aste, lukio ja ammattikoulut löytyvät Mikkelin keskustan tuntumasta.


Harrastusmahdollisuuksia laidasta laitaan löytyy eri puolilta Mikkeliä. Terveyden- ja sairaanhoitopalvelut löytyvät myös keskustasta tai sen tuntumasta. Terapiapalveluita on saatavilla lapsen tarpeen mukaisesti.

Kuva koirasta ja lapsesta